فواید
1. طبع باقلا تازه ، سرد و تر است. باقلای خشک سرد و خشک است.
2. دارای ویتامینهای (آ ، ب ، ث) میباشد و املاح مفیدی از جمله آهن، آهک و فسفر دارد.
3. برای کمخونی مفید است.
4. تقویت کننده مغز قلم استخوانها میباشد.
5. خشک شده آن قدرت غذاییاش بیشتر از تازه آن میباشد ولی ویتامین ث آن کم میشود.
6.
در عین حال که برای کم خونی مفید است ولی افرادی که نسبت به آن حساسیت
دارند از خوردن آن خودداری کنند. چون گلبولهای خون آنها سفید میشود و
سریعاً دچار کمخونی میشود و اگر چنانچه خون تزریق نکنند امکان مردن آنها
بهوجود میآید.
7. برای از بین بردن لکههای پوست باقلا را پخته له نموده بهصورت ماسک روی پوست بگذارید.
8. کسانی که نقرس دارند 40 گرم باقلا را در یک لیتر آب بجوشانند و در فواصل غذا یک فنجان بنوشند.
9. برای درمان رماتیسم و درد مفاصل و سیاتیک از روش شماره 8 استفاده شود.
10. کسانی که لاغر هستند جهت تقویت باقلا بخورند.
11. باقلا نیرو دهنده غرایز جنسی است.
12. سریع الهضم است.
13. برای درمان ورم پروستات باقلا را آب پز نموده همراه آب آن میل شود.
14. یک ماسک شاداب کننده پوست: یک قاشق غذاخوری گرد باقلا با گلاب مخلوط کرده روی صورت بگذارید.
15. آرد باقلا بهصورت ماسک ضد رویش مو است.
16. حضرت امام رضا(ع) فرمودهاند: باقلا ساقها را محکم مینماید و خون تازه در بدن تولید مینماید.
17. برای درمان سوختگی آتش ضماد برگ و پوست باقلا را بگذارید.
18. خوردن باقلا برای تقویت عصبی و روحی مفید میباشد.
19. باقلا برای سرفههای خشک مفید است و پاک کننده ریه و سینه میباشد.
20. برای التیام محل ضربخوردگی آرد باقلا را با آرد جو مخلوط نموده بهصورت ضماد بگذارید.
21. برای آسان شدن هضم باقلا، ابتدا باقلا را در آب خیسانده به مدت 24 ساعت سپس پخته کنید.
22. برای درمان میگرن از دمکرده گل آن استفاده کنید.
23. با درمان گوشههای انگشت، برگ باقلا را جوشانده انگشت خود را در آن فرو ببرید.
24. زیادهروی در خوردن باقلا باعث کندشدن ذهن میگردد.
25. برای درمان یبوست از باقلای تازه بهصورت آبپز استفاده کنید.